Choď na obsah Choď na menu
 


Phuket

 

Záliv Pan Phang Nga Kanoe

Unikátne miesto, ktoré si najviac vychutnáte na kanoe. Z Phuketu sa sem dostanete loďou alebo katamaránom. Nájdete tu unikátne skalné útvary, jaskyne a nádherné miesta, ktoré stvorila matka príroda. A keď ste milovníkom bondoviek, máme pre vás ešte jednu skvelú správu. Práve tie preslávili oblasť Phang Nga a jej najznámejší útvar Koh Tapu. Miesto, kde sa natáčal „Muž so zlatou zbraňou“ je miestom, kde nájdete najviac turistov s fotoaparátom.

phang-nga-kanoe

Staré mesto na Phukete

Na prvý pohľad môže pôsobiť ako bežné thajské mesto.  Dá sa tu lacno a výborne najesť a skvele nakúpiť oblečenie či suveníry. V Starom meste sa miešajú dve významné kultúry: čínska a portugalská. Portugalci boli prví, ktorí sa na ostrov dostali, čínski potomkovia zase začali ťažiť cín a výrazne na ňom zbohatli. Toto unikátne prepojenie je vidno aj na architektúre.

stare-mesto-phuket

phuket-stare-mesto

phuket-old-town

Veľký Budha

Hora Nakkerd je domovom 45 metrov vysokého Budhu, ktorého výstavba stála 30 miliónov thajských bahtov, no stále nie je dokončený! Keď chcete, na jeho výstavbu môžete prispieť, dokonca budete mať vyryté v mramore aj svoje meno.

velky_budha_phuket-min

Show FantaSea

Show plná pyrotechniky, svetelných efektov a thajskej mytológie. Odohráva sa na pláži Kamala každý večer v týždni okrem štvrtku. Je to niečo ako humoristicko-poučná show uprostred Andamanského mora. 

fantasea-show

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.